Massages

MASSAGES

Algemene lichaamsmassage (kort)

Rug, schouders, onderrug, armen, billen, benen, voeten, borst en buik.
Ik masseer alle bovengenoemde gebieden in ongeveer gelijke verhoudingen. De intensiteit hangt af van uw individuele kenmerken.

60 minuten

Algemene lichaamsmassage (normaal)

Rug, schouders, onderrug, armen, billen, benen, voeten, borst en buik.
Ik masseer bovenstaande gebieden, maar focus me op probleemgebieden. Uit ervaring zijn dit meestal de kraag en de lumbosacrale gebieden.

90 minuten

Algemene lichaamsmassage (lang)

Rug, schouders, onderrug, armen, billen, benen, voeten, borst en buik.
Ik masseer bovenstaande gebieden, maar focus me op probleemgebieden. Uit ervaring zijn dit meestal de kraag en de lumbosacrale gebieden.

120 minuten

Nek en schoudermassage

Het kraaggedeelte van de rug wordt als een van de meest problematische beschouwd. Een frequente vaste houding leidt tot degeneratieve veranderingen in de weefsels en schade aan aangrenzende structuren: bloedvaten, zenuwuiteinden, ligamenten, spiervezels. Het masseren van de nek- en kraagzone kan de spieren van de nek- en schoudergordel ontspannen en pijn elimineren. Deze massage is zelfs nuttig voor een gezond persoon. Bij afwezigheid van contra-indicaties kan de massage van de halsband door iedereen worden uitgevoerd.

40 minuten

Voetmassage

Verlicht spanning en pijn in de benen, vermindert zwelling. Na de massage zijn uw voeten "licht", uitgerust en ontspannen.

Ik start de massage door de spieren van de onderrug en bilspieren te ontspannen. Daarna masseer ik de achterkant van de dijen en onderbenen. Daarna ga ik verder met het masseren van de voorkant van de benen. Ik sluit de sessie af met een voetmassage.

Contra-indicaties:

Naast de algemene contra-indicaties voor massage, is voetmassage gecontra-indiceerd bij trombose, tromboflebitis en ernstige spataderen van de onderste ledematen.

40 minuten

BOEK HIER UW MASSAGE:

 
 
 
 
 
 
 

VOORDEEL:

Als u zich aanmeldt en voor meer dan één massage en deze vooraf betaalt, krijgt u een korting in verhouding tot het aantal massages. Korting voor 2 massages - 2%, voor 3 massages - 3% enz. Tot 15% voor 15 sessies.
Ook kunt u gemakkelijk verschillende massages combineren. U kiest en betaalt bijvoorbeeld voor 2 voetmassages + 2 lichaamsmassages voor 60 min + 1 lichaamsmassage voor 90 min en krijgt 5% korting. Na de eerste massage bepaal je zelf of je voor één massage de volle prijs betaalt of bijvoorbeeld direct voor 10 met 10% korting.

TECHNIEK

De belangrijkste technieken van klassieke massage en hun fysiologische invloed:

  • Aaien. Elke klassieke massage begint ermee, het wordt ook tussen andere technieken door uitgevoerd. Ten eerste, langzame oppervlakkige en dan diepere en intensere strelende bewegingen ontspannen de spieren en bereiden ze voor op de belangrijkste massagetechnieken; de lymfestroom meer verhogen dan enige andere techniek; stimuleren de bloedstroom. Zacht strelen kalmeert het perifere zenuwstelsel, waardoor pijn wordt verlicht of verminderd. Krachtig strelen helpt om de verminderde tonus van het centrale zenuwstelsel te versterken. Aaien reinigt de huid van dode cellen van de epidermis. Dientengevolge worden de uitscheidingskanalen van de zweet- en talgklieren geopend, worden hun activiteit en huidademhaling verbeterd, wordt de microcirculatie verbeterd, en dus de voeding van de huid, waardoor deze zachter en elastischer wordt.

  • Vervolgens gaat de masseur over op intensere wrijftechnieken die diepere weefsels via de huid aantasten. De essentie van deze technieken bestaat uit verplaatsing, uitrekking, beweging van weefsels in verschillende richtingen. Wrijven verhoogt de bloedcirculatie als gevolg van vasodilatatie en versnelling van de bloedstroom daarin. Er worden meer zuurstof en voedingsstoffen aan de weefsels afgegeven en stofwisselingsproducten worden sneller uit de weefsels verwijderd. Wrijven versnelt de resorptie van verhardingen, vochtophoping en is effectief in het bestrijden van zwaarlijvigheid. Wrijftechnieken verhogen de elasticiteit van weefsels aanzienlijk, bevorderen het uitrekken van littekens, verklevingen, verklevingen van de huid met onderliggende weefsels. Krachtig wrijven verhoogt de spiertonus. Lang en diep wrijven wordt gebruikt om pijn bij neuritis en neuralgie te verlichten.

  • Nu zijn je spieren klaar voor het grootste deel van de massage - kneden, dat 60 - 75% van de hele sessie in beslag neemt. Dit is een tijdrovende en technisch uitdagende truc. Kneden kan worden gezien als passieve gymnastiek. De masseur grijpt, tilt, knijpt en verplaatst weefsels, voornamelijk spieren. Tijdens het kneden in de spieren nemen de lymfe- en bloedstroom aanzienlijk toe, waardoor redoxprocessen worden geactiveerd, weefselvoeding wordt verbeterd en vervalproducten worden verwijderd. Kneden stimuleert de receptoren van spierweefsel, pezen, gewrichtskapsels, fascia en periost, waardoor de toestand van het neuromusculaire apparaat en het centrale zenuwstelsel verandert. We kunnen deze veranderingen beheersen door de tijd, kracht en intensiteit van kneedtechnieken te variëren.

  • Dit wordt gevolgd door vibratie, de essentie ervan in het communiceren van oscillerende bewegingen naar het lichaam, die zich voortplanten in de weefsels in de vorm van golven. De masseur controleert de kracht en diepte van de vibratie, afhankelijk van het effect dat hij wil krijgen. Golven kunnen alleen door oppervlakteweefsels en spieren gaan, maar ze kunnen diep doordringen in en trillingen veroorzaken van inwendige organen, diepliggende bloedvaten en zenuwen. Een lichte hersenschudding heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en een heftige prikkeling. Een hersenschudding heeft een analgetisch effect, bevordert een betere uitstroom van lymfe, interstitiële vloeistof en veneus bloed en verhoogt de samentrekbaarheid van spieren. Deze techniek stimuleert de functie van de bijnierschors, activeert weefselherstel en verkort de tijd van callusvorming. Dat wil zeggen, fracturen genezen sneller en complicaties ontstaan ​​minder. Door trillingen kunnen we de darmmotiliteit verbeteren, de klieren stimuleren, de uitscheidingskanalen ontspannen en de bloedtoevoer naar organen verbeteren.

  • Schokkende trucs. De masseur past ritmische en frequente slagen toe met verschillende delen van de hand of vingers. Alle varianten van deze techniek hebben een uitgesproken tonisch effect op het perifere en centrale zenuwstelsel, het neuromusculaire apparaat, en worden vaak alleen voor dit doel gebruikt. Ook hebben percussietechnieken een afleidend effect en zijn ze effectief bij het masseren in de buurt van pijnlijke plekken.

De masseur kiest technieken, hun intensiteit en duur afhankelijk van de doelen, het te masseren gebied, de conditie en wensen van de cliënt, het aantal

uitgevoerde sessies.